Over 80 years heritage in the acrylics industry!
Monday – Friday

8 am – 6 pm

Merseyweg 16

3197 KG Botlek Rotterdam

Chemical Project Engineer (m/v)

Lucite International Alpha BV is onderdeel van Mitsubishi Chemical Cooperation (MCC), een van de grootste chemische producenten ter wereld. Bij MCC werken wereldwijd 42000 mensen. De fabriek in Rozenburg, onderdeel van de Polymer Business, waar 65 mensen werken (incl contractors), produceert polymethylmethacrylaat (PMMA) en is verantwoordelijk voor de strategie en verkoop van ongeveer 25000 ton Acrypet en Diakon produkten in de EMEA regio. Onze producten worden voor zeer diverse en uiteenlopende eindproducten gebruik, door internationale afnemers door de gehele wereld (bv in de medische industrie, automotive industrie, verlichting, huishoudelijke artikelen etc). Onze Polymer business kenmerkt zich door een informele cultuur, focus op continue business en produktie verbeteringen en aandacht voor training, persoonlijke ontwikkeling en onze aandacht voor veiligheid.

Wat ga je doen

Je rapporteert aan de Quality&Technology manager en bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, ontwerp en commissioning van specifieke projecten en voor technische ondersteuning van de fabriek.

Als Chemical Project Engineer maak je deel uit van het Q&T team en werk je aan verbeteringen en site projecten, plant trials voor nieuwe producten en levert technische ondersteuning aan het operationele team.

De fabriek levert een halffabrikaat middels een batch suspensie polymerisatie proces en maakt verschillende PMMA polymeren. De fabriek heeft twee compounding lijnen en bead drying systemen waardoor wij in staat zijn een zeer breed scala aan eindproducten mogelijk te maken.

Je hebt interacties met alle afdelingen binnen onze Rozenburg locatie maar ook ons R&D team in Engeland.

Wie zoeken we

Wie zoeken we Je bent een evenwichtige, zelfstandige en positieve persoonlijkheid. Je vindt het vanzelfsprekend om mee te denken en te anticiperen op de dagelijkse gang van zaken onder voortdurend wijzigende omstandigheden. Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig en kan goed prioriteiten stellen en het overzicht bewaken. Iemand met;

 • Chemisch of Process Engineering (Universiteit, BSc of Master) opleiding
 • Ongeveer 5-10 jaar jaar ervaring in de chemische industrie
 • Idealiter ervaring op gebied van polymerisatie / compounding technologie en solids handling.
 • Vloeiend in nederlands en engels
 • Woonachtig binnen een straal van ±45 min rijden of bereidheid tot verhuizen

 

Je beschikt over de volgende competenties:

 • Sociaal zelfverzekerd
 • Positief ingesteld
 • Samenwerkend
 • Besluitvaardig
 • Gericht op verandering
 • Resultaatgericht
 • Veiligheids&regelbewust
 • Zelfstartend

 

Wat bieden we

Lucite International Alpha BV is gevestigd op een goed bereikbare locatie te Botlek Rt. De organisatie is kleinschalig, met een informele cultuur waarbij een ieder geacht wordt flexibel te zijn, buiten je rol kunt stappen en veranderingen niet uit de weg gaat. De functie is ingedeeld in de Hay schalen, inschaling zal plaatsvinden op basis van vooropleiding en werkervaring. Onderdeel van de arbeidsvoorwaarden zijn vakantietoeslag, vaste 13e maand en een pensioenregeling (Pensioenfonds PGB).

 

Herken je jezelf hierin en heb je belangstelling voor deze baan?

Stuur voor je cv en motivatiebrief naar [email protected] Voor meer informatie graag bellen met Jan Bos, Quality&Technology Manager, telefoonnummer 06-20437093. Wil je meer weten over ons bedrijf, bezoek dan onze website www.lucitediakon.com

Solliciteer nu!

light trails

Company Culture

Our company is single-minded in its determination to achieve excellence in all that we do. We set ourselves the highest standards across our values in the areas of Safety, Health, Environmental and cost performance, and in our research and development programs.

Diakon® Light Plus

Helping you make the world lighter and brighter

If you’re considering light-diffusing PMMA for a lighting application, our new Diakon® Light Plus range is your answer. Smooth, even illumination across the surface hides even the most intense LED light sources behind it.

traffic light